Výběr podle vůní

Zákaznická sekce

Sledujte nás na Facebooku

Výběr podle vůní

Výběr podle vůní V této kategorii není žádné zboží.

V této kategorii si můžete vybírat podle vůní. Ananas, Grapefruit, Marakuja, Monoi...je jich prostě 13 a neskutečně voní exotikou.

Podkategorie

  • Ananas

    Z ananasu se v kosmetice používá hlavně ananasový extrakt. Kromě toho, že má změkčující a regenerační schopnosti, funguje zároveň jako parfemační složka.

    Jedná se o látku, která je vhodná jako přídavek biokosmetiky. Výtažky z ananasu fungují jako pleťový kondicionér, zjemňují a zlepšují vzhled pokožky. Ananas obsahuje jeden z nejúčinnějších enzymů, bromelain. Tento enzym má schopnost snižovat kožní záněty. Ananasový extrakt je skvělý pro péči o problematickou pokožku Zlepšuje její vhled a dodává jí zdravý lesk. Zabraňuje vysušování pleti, zlepšuje pružnost pokožky.

  • Cukrovinky
  • Karamel

    Karamel je potravina sladké chuti a oranžovohnědé až černé barvy. Surovinou k jeho výrobě jsou různé druhy cukru - řepný, třtinový nebo i cukr. Vyrábí se karamelizací/zahříváním krystalového cukru. Karamelizací dochází ke štěpení a oxidaci cukru.
    V kosmetice se používá jako vonná složka a barvivo. Nachází se v široké škále kosmetických přípravků. Jedná se o bezpečnou látku.

  • Citron a Heřmánek

    V kosmetice citrony zlepšují tonus pokožky, která pak vypadá mladistvě a svěže. Extrakty z citronu najdeme v přípravcích na pleť zejména mastnou a problematickou, neboť odstraňuje nadbytek kožního mazu. Ve vlasové péči se používá pro regulaci kožního mazu, proti vypadávání vlasů, proti lupům a k dodání lesku. V tělové kosmetice jej najdeme ve výrobcích proti celulitidě, a striím. Je nedílnou součástí parfemářského průmyslu, kde dodává svěží a lehce nasládlou vůni.

    Heřmánek je vhodný i na velmi citlivou pokožku trpící ekzémy a dermatitidou, také urychluje hojení různých poranění a popálenin. Má významně zklidňující efekt na psychiku a celý nervový systém člověka.

  • Kokos

    Kokos je antimikrobiální, antiseptický, mírně protizánětlivý a detoxikační. Kokos se po celém světě využívá na extrémně suchou pokožku. Zpomaluje stárnutí pokožky, pleť zjemní, posilí a zpevní tkáň, také ochrání před poškozením UV zářením. Kokosový olej je vhodný i na svědivou pokožku hlavy trpící lupy, vlasům navíc dodá lesk a zdravější vzhled.

  • Květ bavlny

    Své uplatnění má bavlníkový olej v kosmetickém průmyslu pro své zjemňující účinky na pleť. Olej a bavlníkový extrakt se také přidávají do pleťových přípravků (krémy, séra apod.).

  • Květ Grapefruitu

    Extrakt z grapefruitových semínek se používá jako vonná látka a konzervant v přírodní kosmetice. Je vhodný pro nečistou pleť a tam, kde se tvoří malé vřídky.
    Má antivirové, antimykotické, baktericidní účinky, a kromě toho, že se hojně používá jako příměs výrobků osobní péče, má své stálé místo i v přírodním léčitelství.

  • Marakuja Fruit de la...
  • Grenadina
  • Máta

    Kosmetické produkty s obsahem máty mají příznivé účinky zejména na mastnou a aknózní pleť, kdy díky svým protizánětlivým účinkům hojí bolestivé pupínky a zabraňuje jejich šíření. Pokožku příjemně chladí, prokrvuje a tonizuje. Pro své jemné a svěží aroma se máta také přidává do zubních past a vod po holení.

  • Med a Arganový olej

    Med je známý především svými hydratačními, antibakteriálními a antifungálními účinky. Vyživuje pokožku a přispívá k regulaci mírně kyselé hodnoty pH horní ochranné vrstvy kůže. Regeneruje suchou a popraskanou pokožku. V pečujících přípravcích se používá hlavně kvůli svým antioxidačním vlastnostem, které mají pozitivní účinek proti stárnutí pleti. Med dokáže vyživit a normalizovat suchou a dehydratovanou pleť. Nedráždivý a zklidňující účinek ho činí zvláště vhodným pro použití do kosmetických výrobků pro děti a osoby s problematickou a citlivou pokožkou. Med je zcela právem považován za přírodní antibiotikum.

    Arganový olej vykazuje značné anti-aging účinky, obnovuje vitalitu unavené pokožky, hydratuje, zvláčňuje, vyhlazuje, podporuje regeneraci, ničí volné radikály a chrání ji tak před poškozením. Je to silný antioxidant a urychluje hojení povrchových poranění. Marocké ženy používají arganový olej na kožní záněty, ekzémy, lupénku, akné nebo i extrémně suchou pokožku. Je vhodný na všechny typy pleti, zvláště na tu citlivou, podrážděnou, poškozenou, suchou a zralou. Práci udělá i na mastné pokožce, neboť reguluje tvorbu mazu. Také se doporučuje na vlasovou pokožku při svědění a nadměrném padání vlasů, lze ho nanést i na konečky jako prevence třepení.

  • Monoï z Tahiti
  • Mandle

    Mandle mají antioxidační a protizánětlivé účinky. Jako většina ořechů prospívají pokožce, vlasům a nehtům a celkově posilují nervovou soustavu. V kosmetice se setkáváme hlavně s rostlinným olejem ze sladkých mandlí. Při vnějším použití mandlový olej pokožku regeneruje a posiluje, je ideální na suchou pleť, kterou chrání před dehydratací. Je však vhodný pro všechny typy pleti, citlivou až přecitlivělou pokožku dospělých, dětí i novorozenců, včetně pokožky ekzematické.