ROMANCE Vanilka a Patchouli

Novinky

Sledujte nás na Facebooku

ROMANCE Vanilka a Patchouli

ROMANCE Vanilka a Patchouli Počet produktů: 9

Pačule obecná (Pogostemon cablin) Tropická bylina z čeledi hluchavkovitých, dorůstající výšky okolo 70 cm. Rostlina pochází z tropických oblastí Asie a nyní je rozsáhle pěstována zejména v Číně, Indii, Indonésii, Malajsii, na Filipínách a ve Vietnamu. Vůně patchouli je silná, proto je již používána po staletí v parfémech. Využívá se k tvorbě vůn...

Pačule obecná (Pogostemon cablin) Tropická bylina z čeledi hluchavkovitých, dorůstající výšky okolo 70 cm. Rostlina pochází z tropických oblastí Asie a nyní je rozsáhle pěstována zejména v Číně, Indii, Indonésii, Malajsii, na Filipínách a ve Vietnamu. Vůně patchouli je silná, proto je již používána po staletí v parfémech. Využívá se k tvorbě vůně také pro výrobky jako papírové ručníky, prací prostředky, osvěžovače vzduchu a různé vonné tyčinky. Olej Pačule obecné (Pogostemon cablin) se získává z vysušených fermentovaných listů. Doba, do kdy patchouli na polích vyroste, se pohybuje mezi šesti a desíti měsíci. Poté se sklízí – listy a stonky se usuší a nakrájí na malé kousky. Z usušených listů a stonků se vytahuje extrakt parní destilací, čímž se získá zlatavě zbarvený esenciální olej používaný ve výrobě kosmetiky, vůní a čisticích prostředků.

Zobrazit
Zobrazeno 1 – 9 z 9 položek
Zobrazeno 1 – 9 z 9 položek